Hållbarhet

Vår affärsidé är att erbjuda ett kurerat urval av brandade produkter med fokus på design, kvalitet och hållbarhet. Vi har en stark tro på att dessa tre områden samverkar för en bättre, mer hållbar framtid.  

I en bransch som historiskt präglats av snabba, billiga produkter med kort livslängd så vill vi vara ambassadörer för ett nytt sätt att tänka: långsiktigt och hållbart 

Vi vill att de produkter som du väljer att koppla till ditt varumärke, ska hålla en hög nivå design- och kvalitetsmässigt. Vi vill också underlätta för dig att välja produkter gjorda av mer hållbara material, producerade för att göra minsta möjliga avtryck på miljön.  

Vi strävar efter att bygga ett sortiment av produkter av ekologiska, återvunna eller på annat sätt mer hållbara material. Målet är att alla våra produkter och förpackningar ska vara bästa tänkbara alternativ i sitt segment, och att du ska känna dig trygg med att vi har gjort urvalet med detta i åtanke. Det finns tyvärr ingen produkt som är 100% hållbar, all produktion har en påverkan på vår planet. Men vi vet att en riktigt dålig produkt är den som tillverkas och inte används alls. Därför har vi en stark tro på att en produkt som framställs med ambition att användas ofta och länge, är rätt väg att gåVi tror att följande tre områden tillsammans kan göra en stor skillnad för en produkts totala livslängd: 

Design 
Målet är att våra produkter ska vårdas och älskas under lång tid. En snygganvändarvänlig produkt får automatiskt ett högre värde för mottagaren och en längre livslängd. Bra design är helt enkelt viktigt. Man kan även arbeta med branding på olika sätt för att skapa en relevant produkt för sin mottagareIbland kan det vara fint att låta ett budskap ta stor plats, men ibland kan en diskret placering av din logo göra att produkten upplevs mer användbar.  

Kvalitet 
Vi jobbar med ett urval av duktiga leverantörer med lång erfarenhetVi siktar på att erbjuda produkter och varumärken från leverantörer som är marknadsledande inom sina respektive områden och där kvalitet och yrkesstolthet är centrala delar 

Hållbarhet 
I vårt hållbarhetsarbete fokuserar vi på flera olika områden. Vi vill erbjuda praktiska produkter som uppmuntrar till upprepad användning, exempelvis återanvändbara kaffemuggar eller bomulls- och jutepåsar. Vi försöker undvika nya råmaterial och i stället erbjuda ekologiska, återvunna eller på annat sätt mer hållbara material. Vi arbetar till exempel med GOTS/GRS-certifierad ekologisk bomull och material som bambu och halm. När det gäller återvunna material så erbjuder vi allt från återvunna pappersprodukter, återvunnet glas, återvunna RPET-paraplyer och påsar, till och med pennor gjorda av återvunna PET-flaskor. När det gäller återvinning, är möjligheten att återvinna efter användning också en faktor, det vill säga att när produkten når slutet på sin livslängd, ska den kunna återanvändas och gå tillbaka in i systemet.  

Vår ambition är att dela så mycket information som möjligt kring våra produkters material och produktion. Läs mer på respektive produktsida, och om du har flera frågor – kontakta gärna oss direkt.  

Hjälp oss gärna att bli bättre! Har du tips på hur vi kan bli bättre eller har förslag på produkter och leverantörer som vi borde jobba med, hör av dig till oss på [email protected]