Vanliga frågor

Hur beställer jag hos er? 
Hos oss börjar varje beställning med en offertförfrågan. Du lägger dina varor i varukorgen och går vidare till kassan. Fyll i dina uppgifter i formuläret och beskriv hur du önskar att din produkt med tryck skall se ut. Tryck sedan på “genomför beställning”.  

Vår säljare går igenom ditt mail och skickar en offert med totalpris för produkt, tryck, schablon och frakt till dig. Inga kostnader tillkommer utöver det du ser i offerten. Godkänner du offerten, meddelar du oss via mail samt bifogar den logotyp du vill tryckaVi behöver även veta i vilken/vilka PMS färger du önskar trycket. 

Vi skapar en orderbekräftelse och mailar till dig. Så snart korrektur är klart, kommer vi att maila även det till dig för godkännande före produktion. Först efter ditt godkännande är din beställning bindande. 

Vill du hellre maila in din beställning, går det precis lika bra. Vi finns dygnet runt på [email protected] 

I vilket filformat skall min logotyp vara? 
Vi önskar er logotyp som en vektoriserad eps-, ai eller pdf-fil. 

Vad innebär en vektoriserad fil?
Vi frågar alltid efter er logotyp i vektoriserat format. En vektoriserad fil är gjord för att kunna förstoras och förändras utan att förlora kvalitet och bli "pixlig". Dessa filer är oftast skapade i Illustrator, Photoshop eller Indesign.

Kan man göra ett provtryck innan leverans? 
Vi erbjuder alltid ett digitalt korrektur för godkännande före produktion. Att starta produktion för endast en produkt är kostsamt. Vill du ändå ha ett provtryck, tar vi fram ett pris från fall till fall. 

Vad är PMS färg?
PMS (Pantone Matching System) är ett färgsystem där varje färg representeras av ett unikt namn och/eller nummer. Systemet är en internationell standard och hjälper till att specificera, matcha och kontrollera tryckfärger. Om ditt företag har en grafisk profil brukar alla färgkoder för olika tryck finnas med där. Har ni inte någon specifik PMS kod kan vi alltid hjälpa er att plocka ut närmast liggande PMS med hjälp av vårt ritprogram.

Vad är CMYK?
CMYK (Cyan, Magenta, Yellow och Key color) är en färgmodell för fyrfärgstryck. Många av produkterna vi säljer trycks med digitalteknik, vilket innebär att trycket inte har några begränsningar i antalet färger. Ibland kallar vi det även för fototryck. Väljer ni en produkt med CMYK-tryck, behöver vi era cmyk-koder för tryck. Om ditt företag har en grafisk profil brukar du hitta er CMYK-kod där. Vi kan också alltid hjälpa er att ta ut närmast liggande cmyk färger.

Vad är ett brodyrkort? 
Ett brodyrkort tar man fram med hjälp av den tryck-fil ni mailat in. Man programmerar stygnen som skall broderas med avancerad teknik för att skapa en så tät och fin brodyr som möjligt. Filen används i brodyrmaskinen som broderar motivet. 

Får jag betala mot faktura?
Efter godkänd kreditprövning är våra normala betalningsvillkor 30 dagar netto. I de fall vi inte kan lämna kredit erbjuds du att betala i förskott. Betalning görs till vårt BG 5671-0742. Ange alltid ditt ordernummer som referens. 

Hur lång är leveranstiden? 
Varje produkt har olika leveranstid, men normalt ligger det på 2-4 veckor. Leveranstid gäller alltid efter godkänt korrektur. Har du en deadline, är det viktigt att du meddelar oss så vi kan se till att du får dina produkter i tid. 

Hur skickas mina produkter? 
Vi jobbar med många olika leverantörer som var och en skickar med olika fraktbolag. Leveranserna skickas som företagspaket, vilket innebär att ni behöver vara på plats på den leveransadress ni har uppgett i beställningen. Normalt sett sker leveransen med Postnord, DHL, UPS, TNT eller Schenker. 

Vad gäller när man köper julgåvor till anställda?
Julgåvor till anställda är skattefria för de anställda om värdet inte överstiger 500 kronor inklusive moms. I gåvans värde räknas inte dina kostnader för administration och frakter av gåvorna in.


 Fick du inte svar på dina frågor här ovan så är du varmt välkommen att kontakta oss på [email protected] så svarar vi dig inom kort.